Skip to main content

Privat demenspleje

Demenspleje

Uanset hvor meget vi mennesker stræber efter at klare os selv i enhver livssituation, kan vi ikke ændre ved det vilkår, at vi er afhængige af hinanden. Særligt i de perioder af vores liv, hvor vi rammes af sundhedsmæssige udfordringer.

Hos Private Nurse er en af vores grundanskuelser den, at alle mennesker har lige stor betydning. Med eller uden demens. At støtte en familie der lever med demens og være en del af deres hverdag, forudsætter tillid. Og ikke mindst, at vi sætter os i vores demensramte klients sted. Vi mener, at det at kunne sætte sig i et andet menneskes sted er udgangspunktet for at kunne yde professionel omsorg og privat sygepleje.

Det er vores overbevisning, at omsorg er en stor del af vejen til bedring og livsglæde for vores klienter. Hos Private Nurse ved vi af erfaring, at hvis vores fokus ligger på at styrke og understøtte det demensramte menneskes eksisterende færdigheder, vil vi på denne måde stimulere dets sanser som igen skaber ro for hele familien. Hos Private Nurse mener vi, at omsorg, nærvær og fysisk aktivitet fra erfarne sygeplejersker til mennesker med demens, øger livskaliteten og glæden ved livet. Vi tror på, at omsorg er den bedste medicin.

We take care of people

Når omsorg er den bedste medicin

Hos Private Nurse læner vi os op af Dagmarsminde modellen og ved at det er altafgørende, at vores sygeplejersker konstant tænker kreativt når de støtter et dementramt menneske i af få en bedre og mere meningsfuld hverdag. Vi ved, at vejen dertil er belagt med fysisk træning, mentaltræning, tålmodighed, faste rammer, gentagelser og rutiner. Herunder en stimulerende tilgang, der kan motivere den dementramte til at udføre praktiske hverdagsopgaver. Og der findes altid ægte opgaver, som har en reel betydning for et menneske med demens. 

Vores sygeplejersker har en omsorgsfuld og nærværende tilgang, og undersøger hele tiden hvad de kan gøre bedre, så vores klienter med demens bliver endnu mere tilfredse med livet, får større selvtillid, kan flere ting selv og opnår en større følelse af livskvalitet. Private Nurse yder omsorg og støtter vores klienter på deres vej til et bedre liv.

Privat demenspleje i eget hjem

Hverdag uden medicin

Beroligende medicin har den effekt, at man bliver ligeglad med alt. Livet bliver meningsløst og mange oplever at deres dementramte familiemedlem bliver forvirret, aggressiv, frustreret og urolig. Dette bevirker ofte at der ordineres antipsykotiske midler, der har bivirkninger som forstyrrelser i bevægeapparatet og svimmelhed til følge. Hertil lidt sovemedicin som gør at den demensramte sover om dagen og er vågen om natten. Medicinering i kombination med mangel på meningsfulde aktiviteter forstyrrer døgnrytmen.

Uden medicinering oplever mange, at deres demensramte familiemedlem bliver “sig selv” igen med alle de naturlige reaktioner, som følger med denne tilstand. Der opstår sammenhæng i deres oplevelser, hvilket skaber grundlag for, at vi som fagpersonale kan hjælpe klienten med at udvikle sig og genvinde færdigheder.

Få privat demenspleje
We take care of people

Væk med medicinen

Med en såkaldt afmedicinering i samarbejde med den behandlingsansvarlige læge oplever vi ofte, at den dementramte får sin appetit på livet og sult tilbage. Dette skaber bedre betingelser for at sygeplejersken kan skærpe alle den demensramtes sanser. Fx med velduftende og behagelig pleje, fælles morgenbord og madlavning. Dette sammen med meningsfulde aktiviteter i løbet af dagen, som passer til det liv den dementramte har levet indtil nu. Bevægelse, gymnastik, ordlege, træning med tal, gåture, oplæsning og samtaler. Efter nogen tid hvor der arbejdes målrettet og kvalificeret med fokus på at skærpe sanserne oplever mange raske ægtefæller at de får sin hustru/mand tilbage og sammen mærker vi, når omsorg er den bedste medicin.

Nærvens demenspleje
We take care of people

En menigsfuld hverdag

Hvem holder ikke af at starte en rolig morgen med et varmt bad efterfulgt af velduftende morgenmad? Med hjælp fra Private Nurse sørger vores sygeplejersker for at fylde klientens dage med meningsfulde og ægte aktiviteter, som passer til det liv den demensramte har levet indtil nu.

Sammen kører klient og privat sygeplejerske måske på en lille tur inden frokost, og finder et hyggeligt sted i naturen hvor de kan mærke den friske luft og dufte livet omkring dem. Senere på dagen tilberedes frokosten sammen, og det skærper alle sanser og giver lyst til at spise. Klient og privat sygeplejerske læser og ser på billeder, og sammen forsøger de at genopfriske gamle minder og sanse det genkendelige i alt det nye dagen bringer.

Træning, samtale, og madlavning er meningsfulde og ægte aktiviteter, ligesom naturlig bevægelse, gymnastik, træning med tal og oplæsning kan være det. Med Private Nurse i hjemmet er det ligeledes muligt at aflaste den raske ægtefælle med hjælp fra vores kompetente og omsorgsfulde sygeplejersker.

Privat demenspleje efter dine behov

Vi har fået pæne ord med på vejen

 • “Kære PrivateNurse og hele teamet,

  Mange tak for at træde til i en akut og meget kritisk situation for min mor og for hele vores familie. Jeres professionalisme og pleje/omsogn var fantastisk og meget kompetent.

  De varmeste anbefalinger herfra.”

  – Frederik –
 • Jeg kan på det varmeste anbefale Private Nurse, der med få ugers varsel sprang til og hjalp os i et presset sygeforløb med ALS, hvor vi pludselig havde brug for professionel sygepleje assistance til min far. I en så presset situation, er det vigtigt, at kommunikationen er professionel og tjekket, og at sygeplejerskerne er rolige og kompetente. Det var så absolut tilfældet hos Private Nurse. Vi havde hele tiden tæt kontakt med deres koordinerende ledende sygeplejerske, og alle de sygeplejersker, der kom hos min far, var dygtige, ansvarlige og empatiske. Det gav os den ro, vi havde brug for i den sidste tid. Så mine varmeste anbefalinger herfra.

  – Datter, Louise –
 • “I forbindelse med forskellige, svære komplikationer, efter min mor blev hofteopereret, fik vi tilknyttet Johanne som privat sygeplerske. Johanne fik styr på den omfattende medicinering og ikke mindst smertelindring, og min mor fik tillid til Johanne allerede efter første besøg. Den professionelle hjælp som Johanne har ydet, hendes omsorg og generelle sympatiske væsen har betydet rigtig meget for min mor og resten af familien, i en vanskelig tid. Tusind tak for dig, Johanne.”

  – Marc –
 • “Efter vores fars død var det svært for vores mor at være meget alene, og vi kunne ikke selv dække besøg hos hende hver dag. Derfor var det en god støtte at Private Nurse med meget kort varsel kunne hjælpe med 2-3 ugentlige besøg hos vores mor i et par måneder.

  Hyggelige besøg med snak og små gåture var med til gradvist at hjælpe hende videre i den første svære tid”.

  – Gitte, datter til klient i Holte –
 • “Efter vores fars død var det svært for vores mor at være meget alene, og vi kunne ikke selv dække besøg hos hende hver dag. Derfor var det en god støtte at Private Nurse med meget kort varsel kunne hjælpe med 2-3 ugentlige besøg hos vores mor i et par måneder.

  Hyggelige besøg med snak og små gåture var med til gradvist at hjælpe hende videre i den første svære tid”.

  – Gitte, datter til klient i Holte –
 • “I 2022 blev jeg syg og indlagt. Min søn, der bor i udlandet, havde fået anbefalet at kontakte Johanne fra Private Nurse som samme dag kom ind til mig på hospitalet. Her sørgede hun og mine børn for, at jeg kunne komme hjem i mit eget hus med privat sygepleje og fysioterapeuter hele døgnet. Jeg er overbevist om at var jeg blevet på hospitalet var jeg aldrig kommet hjem igen....

  Ved hjælp af intensiv træning, pleje, hjemmelavet mad og intellektuelt samvær, er jeg gået fra at være så godt som invalid til at blive, ikke bare gående igen, men GODT gående! Jeg sover om natten, fordi mine dage er fyldt med samtaler, køreture og smagfuld mad.

  Mine sygeplejersker er ikke bare sygeplejersker der kommer og går igen. De er søde, dygtige, hjælpsomme, interessante og interesserede. De husker alle mine små vaner og ting som er vigtige for mig. I det hele taget betyder det, at de er hos mig, at mit liv bliver beriget med omsorg. De giver mig en følelse af igen at være et helt menneske, og ikke bare en gammel mand.

  Vi taler meget, konverserer. Jeg tror at vores samtaler holder mit hoved i gang. For jeg har hele mit liv været omgivet af mange mennesker, herunder alle mine medarbejdere Qua mit arbejde. Jeg gik på pension som 92 årig og har aldrig fejlet noget før jeg for et år siden blev indlagt med en infektion. Mine sygeplejersker fra Private Nurse hjalp mig tilbage til mit liv og på grund af dem deltager jeg igen i konfirmationer, bridgeaftener og andre familiesammenkomster. I sidste måned holdt jeg min 97 års fødselsdag med deltagelse af familie fra hele Europa.

  En af de ting der har gjort mig mest glad er, at jeg føler at mine sygeplejersker taler sandt når de udtrykker deres glæde ved at komme hos mig. Faktisk mærker jeg det, at de kan lide mit selskab. Jeg sætter umådelig pris på alle vores samtaler om klimaforandringer, verden og nu for tiden om robotternes indmarch i den politiske dagsorden, AI. I er næsten blevet som familie, udover alle mine syv børn og 32 børnebørn og oldebørn.”

  – 97 årig klient, Rungsted 2023 –
 • “Da vores far blev terminalt syg, ønskede han at tilbringe sin sidste tid i hjemmet og vi kæmpede med at få offentlig hjælp, men ramlede ind i lang ventetid og sommerferie.

  Private Nurse og hele teamet blev vores redning! På få dage fik de opsat fuldstændig fantastisk hjælp og støtte med besøg og pleje hver dag og var utrolig fleksible i hurtig pleje-tilpasning som sygdommen skred frem.

  Takket være Private Nurse og de fantastiske og yderst professionelle sygeplejersker, fik vores far den afslutning på livet, han ønskede.”

  – Familie i Nærum –